Carolina Tüür

& Victoria Astudillo

Carolina Tüür är gemmolog FGA som studerat vid Gemmological Association of Great Britain och dedikerat sin yrkesbana till de ädla stenarna och metallernas värld. Hon har arbetat på auktionshus och hos juvelerare och besitter djup kunskap om både historiska och moderna smycken.

Victoria Astudillo är utbildad gemmolog FGA vid Gemmological Association of Great Britain. Passionen för smycken, stenar och metaller blev så stark att en karriär inom juridiken fick ge ge. Liksom Carolina har erfarenheter samlats hos både juvelerare och auktionister.

De två experterna brinner verkligen för sitt arbete och menar att smycken har en historia att berätta; om tiden de tillverkades i, om personerna som har burit dem, om guldsmedskonsten och teknikerna genom tiderna. Hos Auctionet Academy delar de generöst med sig av sina kunskaper.

Om Carolina och Victoria tvingas välja en favoritepok ur historien nämner båda sin faiblesse för Belle Epoque och de delikata smycken som tillverkades då i de för tiden nya teknikerna.

Carolina Tüür & Victoria Astudillo undervisar i:

- Smyckeskola

- Smyckeskola - onlinekurs (släpps i november)