KURSER

Välkommen till oss!

 

Vi står redo för att lära dig mer om antikviteter, konst, mode, inredning, arkitektur och modern design.

Auctionet Academy samlar flera av antikbranschens kompetenta profiler som generöst delar med sig av sina kunskaper. Gå en kurs hos oss och bli din egen expert.

3D Eye

Kurser som startar snart

hd_item_380500_cdaea66504.jpg

Stilhistoria -
grundkurs

20 oktober - 24 november 2020 

Stockholm

Denna omfattande grundkurs i inredningsstilarnas historia lär oss skilja på barock och rokoko, gustavianskt och empire och hur man känner igen ett mästararbete. Vi orienterar oss bland speglar och byråar, och djupdyker i kungliga möbler och allmogecharm och lär oss tolka stämplar och etiketter.

Smyckeskola

22 oktober - 26 november 2020

Stockholm

Vår allra mest glimrande kurs berättar om smycken från alla tider. Vi lär om kända och okända smycken och dess ägare. Vi djupdyker bland de ädlaste stenar och metaller. Smycken speglar sin bärare, men också samhället i stort och rådande stilideal.  Vi söker också svar på om det faktiskt...

lossy-page1-1280px-Eugène_Jansson_Naval

Det Nordiska Ljuset i konsten

21 oktober - 25 november 2020

Stockholm

Det nordiska ljuset har inspirerat konstnärer i generationer. Förhållandet till naturen, till yttre och inre landskap – manar ständigt till konstnärliga uttryck. Denna kurs innehåller ett exklusivt besök i Claes Mosers hem och museum "Villa Akleja"där han visar sina utsökta samlingar av nordisk konst.

 
 
jugend_l.jpg

Jugend &
Art Nouveau

4 november, ett tillfälle
Göteborg
FULLBOKAD

Välkommen till en kväll med slingrande växtornamentik, organiska former och böljande vågor. Det var nämligen detta formspråk som dominerade form och konsthantverk under...

Göteborgskoloristerna

2 december, ett tillfälle

Göteborg FULLBOKAD

Denna kväll ägnas helt åt färgen och dess lyrik. Vi går igenom en konstnärsgrupp som också är att betrakta som ett eget begrepp i konsthistorien  – Göteborgskoloristerna. 

hd_item_818714_34cdfb751f.jpg

Så skapas en designklassiker

12 november, ett tillfälle

Göteborg  FULLBOKAD

Under denna novemberafton dyker Li Pamp ner i modern formgivningshistoria och resonerar kring vad som egentligen skapar en designklassiker.

Kommande kurser

Modern Konst - grundkurs

Internationell inriktning

Kursstart februari 2021

Stockholm

Här tar vi oss genom designhistorien med avstamp i jugend och art nouveau via modernismens genombrott och vidare genom efterkrigstidens design till det allra. 

Modern Design -
från jugend till postmodernism

Kursstart februari 2021

Stockholm

Här tar vi oss genom designhistorien med avstamp i jugend och art nouveau via modernismens genombrott och vidare genom efterkrigstidens design till det allra.

Designlördag med experterna & Li Pamp

April 2021

Stockholm

Under denna fullmatade vårlördag kommer vi i närkontakt med svensk och internationell design när den är som bäst. Efter inledande föreläsning av Li Pamp träffar vi experter i deras designgallerier runt Östermalmtorg i Stockholm. Upplevelserna varvas med mat och dryck.