OM AUCTIONET ACADEMY

Välkommen till oss! Vill du lära dig mer om antikviteter, konst och modern design har du hittat alldeles rätt.

 

Auctionet Academy erbjuder kortare och längre utbildningar. 

 

Kunskap är som bekant inte tungt att bära och vi vill gärna dela med oss av vår.

3D Eye

Auctionet Academy är en lustfylld plats för förkovran inom flera kulturområden. Vi är en del av Auctionet.com

Vi erbjuder kortare och längre kurser om konst- och konsthantverk, arkitektur, mode och design. Digitalt eller fysiskt - vi finns där du finns. Med kursstart i oktober 2020 erbjuder vi fysiska kurser på Park (f.d. biografen ) i Stockholm och på Göteborgs Auktionsverk i Göteborg. I november lanseras våra första online-utbildingar.  

Vår lärarkår består av flera av landets främsta konst- och antikvitetsexperter med spetskompetenser inom vitt skilda ämnen som konst, möbler, glas, porslin, vintage mode, allmoge, smycken och arkitektur.

Här finns något för alla, oavsett förkunskaper. 


Vi tror på den bildade människan.

Auctionet Academy's lärare i Stockholm. Från vänster, stående: Anna-Kaisa Summanen Öhgren, Carolina Tüür, Li Pamp, Henrik Åberg. Sittande, från vänster: Mats Bergstrand, Marie-Louise Douglas, Tom Österman, Victoria Astudillo

 

Rektorn har ordet

Li Pamp, rektor Auctionet Academy. Fotocred. Pierre Björk

Hösten. Ingen årstid är lika förknippad med terminsstart som just den. Ny säsong innebär nya möjligheter. Så ock det märkliga året 2020.

Det är en stor glädje för mig att få vara med och leda Auctionet Academy från start. Upplysning gör oss till lyckligare varelser, det är min fasta övertygelse. En brittisk filosof sa som bekant att "kunskap är makt". Möjligen är det att förenkla, men förståelse för konst kan öppna våra sinnen och kunskap om kulturarvet gör oss troligen bättre på att vårda det. Kännedom om material, tillverkning och design kan bidra till att vi blir smartare konsumenter som kan bedöma skillnad mellan prisvärt och dyrt.

 

Jag har länge drömt om en plats som samlar all sorts kunskap och bildning inom konsten och antikviternas värld. En plats, tillgänglig för alla, som är lite roligare, lite snabbare. Digitaliseringen av utbildningar har gått i rasande fart, inte minst under innestående år, och nu tycks tiden var inne för att skörda kunskapens frukt också online.

Kunskap har ett värde.

Hur högt? Det bestämmer du.

Välkommen till Auctionet Academy.

Li Pamp

Rektor