Om föreläsningen

Datum: 26 april| Plats: Göteborgs Auktionsverk

Överallt omges vi av mönster på textilier och tapeter av olika slag. Vilka är konstnärerna eller formgivarna bakom alla spännande, sinnrika, dekorativa och ibland färgstarka kompositioner? Vi tittar närmare på älskade mönster genom historien och människan bakom, såsom William Morris, Josef Frank och NKs textilkammare. Ni får även en inblick i samtida mönster och dess upphovsmakare. Välkomna till en kvällsföreläsning in i mönstrets magiska värld samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Information

  • Datum: 26 april 2023.
  • Tid: 18-19:30.
  • Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
  • Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
  • Kursledare: Maria Öhman.

Maria Öhman

Chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk

Maria Öhman är chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk och av Västsvenska Handelskammaren förordnad värderingsman. Hon har en lång och bred erfarenhet inom auktionsbranschen. Hos Auctionet Academy undervisar hon om konst och konsthantverk från 1900-talet. Bland hennes egna favoritkonstnärer märks Göteborgskoloristerna.

Maria Öhman har konsten i fokus med särskilt intresse för de äldre mästarna och västkustens stora namn och pärlor. Efter universitetsstudier i konstvetenskap här hemma och på Institut d’Etudes Supérieures des Arts i Paris ligger även Frankrikes rika konsthistoria henne varmt om hjärtat. Med över 20 års erfarenhet i auktionsbranschen har hon stor kunskap om konst och antikviteter. Maria är en omtyckt föreläsare med mångårig erfarenhet av att hålla kurser.