Om oss

Bli din egen expert! Auctionet Academy är en lustfylld plats för utbildning inom flera kulturområden. En antikskola för alla, oavsett förkunskaper, oavsett var du är.

Vår lärarkår består av flera av landets främsta konst- och antikvitetsexperter, många av dem igenkända från media. Med spetskompetenser inom vitt skilda ämnen som konst, möbler, glas, porslin, vintage mode, allmoge, smycken och arkitektur är vi stolta över att kunna erbjuda en antikskola för alla.

Auctionet Academy erbjuder kortare och längre kurser. Digitalt eller fysiskt - vi finns där du finns. Våra första onlineutbildningar släpptes i november 2020 och många fler inom vitt skilda ämnen erbjuds under kommande år 

Under hösten 2020 ges fysiska kurser på  Park i Stockholm och på Göteborgs Auktionsverk i Göteborg. Vi erbjuder generösa lokaler för att garantera stort avstånd mellan deltagarna. För den som hellre önskar följa föreläsningarna online tillhandahåller vi vår streamingtjänst.

Vi tror på den bildade människan.Rektorn har ordet

Hösten. Ingen årstid är lika förknippad med terminsstart som just den. Ny säsong innebär nya möjligheter. Så ock det märkliga året 2020.

Det är en stor glädje för mig att få vara med och leda Auctionet Academy från start. Upplysning gör oss till lyckligare varelser, det är min fasta övertygelse. En brittisk filosof sa som bekant att "kunskap är makt". Möjligen är det att förenkla, men förståelse för konst kan öppna våra sinnen och kunskap om kulturarvet gör oss troligen bättre på att vårda det. Kännedom om material, tillverkning och design kan bidra till att vi blir smartare konsumenter som kan bedöma skillnad mellan prisvärt och dyrt.

Jag har länge drömt om en plats som samlar all sorts kunskap och bildning inom konsten och antikviternas värld. En plats, tillgänglig för alla, som är lite roligare, lite snabbare. Digitaliseringen av utbildningar har gått i rasande fart, inte minst under innestående år, och nu tycks tiden var inne för att skörda kunskapens frukt också online.

Kunskap har ett värde. Hur högt? Det bestämmer du.

Välkommen till Auctionet Academy.

Li Pamp
Rektor