Om visningen

Datum: 27 mars | Plats: Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum visar just nu den största utställningen på snart 40 år innehållande verk av bla. Åke Göransson, Ivan Ivarson, Nils Nilsson, Ragnar Sandberg och Inge Schiöler. Maria Öhman, konstspecialist och chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk håller en guidad visning av utställningen: "Den underbara färgen. Göteborgskolorismen i nytt ljus". Under kvällen tittar vi både på bakgrund och inspiration till uppkomsten av de färglyriska dragen och de enskilda konstnärerna, deras särart och verk. Visningen pågår 18.00-19.00, och museet håller öppet till 20.00 för de som vill dröja sig kvar efter visningen. I avgiften ingår årskort på Göteborgs Stads alla museum ("Museikortet"). Välkommen till en kväll i den underbara färgens spår!

Information

  • Datum: 27 mars 2024
  • Tid: 18.00-19.00 (Museet öppet till 20.00)
  • Plats: Göteborgs konstmuseum. Götaplatsen 6,  Göteborg.
  • Pris: 200 SEK inklusive moms.
  • Kursledare: Maria Öhman.

Maria Öhman

Chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk

Maria Öhman är chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk och av Västsvenska Handelskammaren förordnad värderingsman. Hon har en lång och bred erfarenhet inom auktionsbranschen. Hos Auctionet Academy undervisar hon om konst och konsthantverk från 1900-talet. Bland hennes egna favoritkonstnärer märks Göteborgskoloristerna.

Maria Öhman har konsten i fokus med särskilt intresse för de äldre mästarna och västkustens stora namn och pärlor. Efter universitetsstudier i konstvetenskap här hemma och på Institut d’Etudes Supérieures des Arts i Paris ligger även Frankrikes rika konsthistoria henne varmt om hjärtat. Med över 20 års erfarenhet i auktionsbranschen har hon stor kunskap om konst och antikviteter. Maria är en omtyckt föreläsare med mångårig erfarenhet av att hålla kurser.