Om föreläsningen

Datum: 22 mars| Plats: Göteborgs Auktionsverk

Konstnärskolonier är spännande platser där konstnärer samlas för att utöva sitt konstnärskap. Med utgångspunkt i svenska konstnärskolonier eller kolonier där svenska konstnärer vistats kommer platser och grupper att utforskas. I Sverige gör vi nedslag i Varbergsskolan, Rackstadsgruppen, Vicklebyskolan på Öland och Arildsgruppen. De blomstrande kolonierna i Grez-sur-Loing i Frankrike, Skagen i Danmark och Önningebyn på Åland är exempel på utländska kolonier där vi tittar närmare på delaktiga svenska konstnärer. Välkomna till en kvällsföreläsning som tar oss genom Europas konstnärscenter samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Information

  • Datum: 22 mars 2023.
  • Tid: 18-19:30.
  • Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
  • Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
  • Kursledare: Maria Öhman.

Maria Öhman

Chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk

Maria Öhman är chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk och av Västsvenska Handelskammaren förordnad värderingsman. Hon har en lång och bred erfarenhet inom auktionsbranschen. Hos Auctionet Academy undervisar hon om konst och konsthantverk från 1900-talet. Bland hennes egna favoritkonstnärer märks Göteborgskoloristerna.

Maria Öhman har konsten i fokus med särskilt intresse för de äldre mästarna och västkustens stora namn och pärlor. Efter universitetsstudier i konstvetenskap här hemma och på Institut d’Etudes Supérieures des Arts i Paris ligger även Frankrikes rika konsthistoria henne varmt om hjärtat. Med över 20 års erfarenhet i auktionsbranschen har hon stor kunskap om konst och antikviteter. Maria är en omtyckt föreläsare med mångårig erfarenhet av att hålla kurser.