Om föreläsningen

Datum: 30 november | Plats: Göteborgs Auktionsverk

Svenska mattor från 1900-talet är idag eftertraktat i stora delar av världen. Kvällen ägnas åt de mönsterskapare som har haft stor betydelse för den svenska textilkonstens utveckling under förra århundradet. Namn som Märta Måås-Fjetterström och Agda Österberg är givna inslag. Välkomna till en kvällsföreläsning fylld av mönster, färger och spännande historik samtidigt som vi njuter av kanapéer från Ankarsmedjan Social.

Information

  • Datum: 30 november 2022.
  • Tid: 18-19:30.
  • Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
  • Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
  • Kursledare: Maria Öhman.

Maria Öhman

Chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk

Maria Öhman är chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk och av Västsvenska Handelskammaren förordnad värderingsman. Hon har en lång och bred erfarenhet inom auktionsbranschen. Hos Auctionet Academy undervisar hon om konst och konsthantverk från 1900-talet. Bland hennes egna favoritkonstnärer märks Göteborgskoloristerna.

Maria Öhman har konsten i fokus med särskilt intresse för de äldre mästarna och västkustens stora namn och pärlor. Efter universitetsstudier i konstvetenskap här hemma och på Institut d’Etudes Supérieures des Arts i Paris ligger även Frankrikes rika konsthistoria henne varmt om hjärtat. Med över 20 års erfarenhet i auktionsbranschen har hon stor kunskap om konst och antikviteter. Maria är en omtyckt föreläsare med mångårig erfarenhet av att hålla kurser.