Om föreläsningen

Datum: 24 april 2024 | Plats: Göteborgs Auktionsverk

Lär dig om en av våra mest älskade och tidlösa stilar - Swedish Modern. Strömningen utvecklades ur den strama funkisen mot en mjukare och friare form under 1940-talet. Under kvällen går vi igenom hur ideal och tidsanda formade estetiken och naturligtvis formgivare och föremålens typiska drag. Följ med till en omvälvande tid och stifta bekantskap med namn som Estrid Ericson och Firma Svenskt Tenn. Vi bjuder även på kanapéer från Ankarsmedjan Social. Varmt välkomna till en kväll på Göteborgs Auktionsverk.

Information

  • Datum: 24 april 2024
  • Tid: 18.00-19:30.
  • Plats: Göteborgs Auktionsverk. Banehagsgatan 20, Göteborg.
  • Pris: 450 SEK inklusive moms. Kanapéer från Ankarsmedjan Social ingår.
  • Kursledare: Maria Öhman.

Maria Öhman

Chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk

Maria Öhman är chefsintendent på Göteborgs Auktionsverk och av Västsvenska Handelskammaren förordnad värderingsman. Hon har en lång och bred erfarenhet inom auktionsbranschen. Hos Auctionet Academy undervisar hon om konst och konsthantverk från 1900-talet. Bland hennes egna favoritkonstnärer märks Göteborgskoloristerna.

Maria Öhman har konsten i fokus med särskilt intresse för de äldre mästarna och västkustens stora namn och pärlor. Efter universitetsstudier i konstvetenskap här hemma och på Institut d’Etudes Supérieures des Arts i Paris ligger även Frankrikes rika konsthistoria henne varmt om hjärtat. Med över 20 års erfarenhet i auktionsbranschen har hon stor kunskap om konst och antikviteter. Maria är en omtyckt föreläsare med mångårig erfarenhet av att hålla kurser.